Kommodorin tervehdys

Finnairin venekerho FVK on vuonna 1977 perustettu veneilevien ja veneilystä kiinnostuneiden konsernin työntekijöiden ja eläkeläisten yhteinen harrastuskerho. Jäseniä venekerhossamme on noin 150.

Finnairin venekerhon toiminta keskittyy suurelta osin saaritukikohtamme Halsholmenin maisemiin. Tukikohtamme sijaitsee Onaksen saaristossa Porvoon eteläpuolella. Saaresta on vuokrattu puolikas, noin viiden hehtaarin luonnonkaunis alue, jossa on kahdella puolella laiturit poijuineen helppoa kiinnittymistä varten. Saaresta löytyy siis lähes aina tuulilta suojainen rantautumispaikka. Saaressa on myös sauna, huvimaja, grillikatos ja pari puuceetä. Kesän päätapahtuma – Sillis – järjestetään Halsholmenilla kesäkuun alussa. Kaikille jäsenille tarkoitettu tapahtuma sisältää mm: purjehduskilpailun, itse loihtimiemme silliherkkujen makukilpailun, leikkimielisen viisiottelun, saunontaa, uintia, herkuttelua ja mukavaa yhdessäoloa kauniissa saaristossa, usein miellyttävän musiikin säestyksellä.

Muita perinteisiä tapahtumia ovat retki Tallinnaan heinäkuun lopulla ja rapujuhlat elokuun lopussa.

Purjehduskilpailuja järjestetään köliveneillä LYS‐säännöillä kaksi kertaa kesässä Helsingin/Porvoon saaristossa sekä avomerikilpailu Tallinnan retken yhteydessä. Lisäksi osallistumme aktiivisesti lentoyhtiöiden välisiin vuosittaisiin ASCA/WASC ‐mestaruuskilpailuihin.

Joka syksyinen, niin ikään lentoyhtiöiden välinen, Interline-regatta Karibialla (BVI) on myös vuodesta toiseen ollut suosittu matkakohde kerholaisten keskuudessa.

Toivotan kaikki finnairilaiset tervetulleeksi mukaan venekerhon toimintaan!


Antti Huotari
Kommodori
s/y Sea Ya