Kisatoiminta

Tervetuloa rohkeasti mukaan kesän purjehduskilpailuihin. Veneitä kaivataan kisoihin. Voit osallistua esim. vain yhteen ratakilpailuun jos et jostain syystä pääse osallistumaan kaikkiin kilpailuihin. Ilmoittautuminen sähköpostilla tai tekstiviestillä mielellään 72h ennen starttia. Näin saamme kaikille venekunnille tiedon osallistuvista veneistä. Viime hetkellä innoituksen saaneet voivat ilmoittautua vielä 2h ennen starttia.


Ilmoituksen yhteydessä anna seuraavat tiedot:
– Kipparin nimi, GSM, email

– Veneen nimi, tyyppi ja purjenumero
– Veneen LYS-luku. Spinaakkerin/genaakkerin käyttöä ei tässä yhteydessä tarvitse ilmoittaa.

Kilpailusäännöt : Kilpailussa noudatetaan ISAF:n voimassa olevia kansainvälisiä kilpapurjehdussääntöjä (SPL:n lisäyksin) sekä toisaalla tässä tiedotteessa annettavia ohjeita. FVK:n kisoissa kisamiehistö saattaa olla pieni, joten genuan/fokan spiiraus puomilla on kielletty. Tällä varmistetaan, että väistämissääntöjä kyetään noudattamaan nopeissa tilanteissa myös myötätuuliosuuksilla. Erillistä kilpailukutsua ei lähetetä.

1. Pistelaskennassa mukaan otettavat purjehdukset

Sarjaan kuuluu kolme purjehduskilpailua, joista kaksi parasta huomioidaan kokonaistulokseen. Tallinnan avomeripurjehdus käsitellään omana kilpailunaan.

2. Tasoitukset

Tasoitukset lasketaan LYS-säännön mukaan: Köliratakilpailussa ”aikaa ajalle” ja avomerikilpailu ”aikaa matkalle”.

2.1 Spinaakkerin/genaakkerin käyttö

Poikkeuksena SPL:n sääntöihin spinaakkerin/genaakkerin käyttöä ei tarvitse ratakilpailuissa ilmoittaa 72h etukäteen vaan ko. purjeiden käytöstä voi ilmoittaa heti kilpailun jälkeen kisavastaavalle. LYS-luku ilman spinaakkeria/genaakkeria on LYS-0,3.

2.2 Tallinnan avomerikilpailu

Tallinnan avomerikilpailu purjehditaan takaa-ajolähtönä. Lähtö on klo 09.00 alkaen riippuen LYS-luvusta.
Ilmoittautuminen kilpailuun edellisenä iltana klo 18 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava purjevarustusta vastaava LYS-luku. Spinaakkerin/genaakkerin käyttö on päätettävä siis etukäteen ratakilpailuista poiketen. Saadulla LYS-luvulla lasketaan kullekin veneelle oikea lähtöaika. Mikäli ensimmäisen maaliin tulevan veneen purjehdusaika on suunniteltu kilpailuaika +/-10% (klo 15:27:19 – 17:06:00), on ensimmäinen maalissa voittaja. Muussa tapauksessa lasketaan kilpailuaika huomioiden LYS-tasoitus. Tämän tasoituksen jälkeen selviää lopullinen tulosluettelo.

3. Kokonaispisteet

3.1 Jokainen maaliin tullut vene, jonka purjehdusta ei hylätä, saa jokaisesta purjehduksesta pisteitä ns. Low Point-systeemin mukaan seuraavasti:

SijaPisteet
I1
II2
III3

jne jne (sija=pisteet)

Pienin kokonaispistemäärä voittaa.

3.2 Kaikki muut veneet, mukaan lukien DNS- (Did Not Start), DNF- (Did Not Finish) tai DSQ- (Disqualified) tulokset saavat sen pistemäärän, jonka saisi hyväksyttyjen veneiden jälkeisellä sijalla oleva vene.

3.3 Kolmesta tuloksesta huonoin tiputetaan pois. Tämän tarkoituksena on mahdollistaa ratamestaruus vaikkei pääsisikään osallistumaan kaikkiin kisoihin.

3.4 Kun kahden tai useamman veneen kokonaismäärä on sama, eniten ensimmäisiä sijoja saanut vene/kapteeni katsotaan voittajaksi. Jos veneillä on yhtä monta ensimmäistä sijaa, ratkaisee toisten sijojen lukumäärä jne niissä purjehduksissa, jotka on laskettu kunkin veneen pisteisiin. Jos vielä tämäkin tuottaa tasapelin ratkaisee parempi sijoitus sarjan viimeisessä kilpailussa.